Hulp voor middelbare scholieren

Rots & Water is een sociale weerbaarheidstraining  voor jongens en meisjes die willen leren om in de omgang met anderen op een goede manier voor zichzelf op te komen.

Hulp voor middelbare scholieren die beschikken over onvoldoende effectieve studievaardigheden om gemotiveerd en effectief met hun huiswerk om te gaan.

Praktijk Kita biedt een kortdurende begeleiding van 5 weken voor kinderen die effectiever met hun schoolwerk willen omgaan, hogere cijfers willen halen maar niet structureel gebruik willen maken van huiswerkbegeleiding.

Gedurende vijf sessies ervaart uw kind op welke wijze het leren effectiever kan. Er wordt gewerkt aan motivatie, het inzetten van effectieve leer strategieën, plannen (bijvoorbeeld voor een proefwerkweek), het stellen van prioriteiten en de invloed van afleiding.

Zowel kinderen die in de brugklas zitten als kinderen die in midden- of bovenbouw zitten profiteren van deze training. Na afloop werkt een kind met meer vertrouwen aan school, studeert het kind effectiever en zijn de resultaten verbeterd.

Deze training kan plaatsvinden in een één op één situatie of in een kleine groep.