SLiM leren en plannen voor middelbare scholieren

Het niet goed functioneren op school, levert het kind maar vaak ook zijn ouders stress en zorgen op. Het kind voelt zich vaak onzeker en niet bekwaam. Deze kinderen kunnen faalangst en een negatief zelfbeeld ontwikkelen.

Ouders zien hun kind worstelen maar het lukt hen vaak onvoldoende te helpen en/of te motiveren.

Daarom biedt Praktijk Kita verschillende trajecten voor middelbare scholieren die effectiever met hun schoolwerk om willen gaan, hogere cijfers willen halen maar niet structureel gebruik willen maken van huiswerkbegeleiding. Door effectiever te studeren heeft het kind minder tijd nodig om te leren, wordt het leuker en makkelijker én dat draagt bij aan het zelfvertrouwen en het humeur van het kind (en zijn ouder(s)).

Samen met de leerling en hun ouder(s) wordt bekeken wat de hulpvraag is. Afhankelijk van deze vraag wordt een voorstel gedaan voor ondersteuning. Zo wordt een persoonlijk plan gemaakt dat gericht is op leren plannen en/of het verbeteren van concentratie en/of het eigen maken van effectieve strategieën.

Omdat Praktijk Kita kiest voor een persoonlijke benadering én een individuele aanpak is de duur van begeleiding en de manier (volledig online/ volledig in de praktijk of een combinatie van beiden) voor elk kind anders. De meeste kinderen profiteren van een pakket waarbij zij gedurende 8 weken tussen de 6 en 8 keer in de praktijk komen. Er zijn ook kinderen die gebaat zijn bij een periode van drie maanden waarin zij minimaal 9 keer online of in de praktijk begeleid worden in het SLiM leren; Sneller, Leuker en Makkelijker!

Neem contact op voor verdere informatie.